Delen via sociale media

Get up and get straight

Gepost 08/12/2013

Ik begon met paardrijden toen ik 7 en het leven nog simpel was. Maar naarmate ik ouder werd werd mijn lichaam stijver en pijnlijker. Ik merkte dit niet alleen tijdens mijn rijden maar ook verder in mijn leven. Ik werk als serveerster, maak lange dagen en krijg vaak weinig rust. In de loop der jaren reageerde mijn lichaam steeds meer. Mijn heupen en schouders stonden niet langer op één lijn en ik kon mijn rechterarm niet meer voorbij mijn schouder krijgen. De dokter gaf mij pijnstillers en stuurde me door naar de fysio. Deze diagnostiseerde mij met scoliose en vertelde mij dat ik ermee moest leren leven.De mensen die mij kennen weten dat er niets is wat mij zo aan de gang krijgt als iemand die mij verteld dat er grenzen zijn aan wat ik kan. Ik begon met hardlopen, pilates en yoga. Nu weet ik dat veel mensen vinden dat paardrijden geen sport is, maar om een goede ruiter te kunnen zijn moet je een goede balans hebben, je beweegt met jouw lichaam het lichaam van je paard. Als alles in elkaar klikt dan krijg je een partnerschap waarbij ruiter en paard op een waanzinnige manier met elkaar verbonden zijn. Als je dat ooit gevoeld hebt weet je wat toewijding is en wat hoe je samen één kunt worden. Maar om het beste uit deze samenwerking te kunnen halen heb je een rechtgericht en uitgebalanceerd paard nodig. En om zo'n paard te krijgen heb je ook een uitgebalanceerde  en rechtgerichte ruiter nodig.Mijn trainTessa Roos heeft mij voorgesteld aan Arton die tijdens onze eerste sessie begon met het kijken naar hoe ik stond. Hij kon me gelijk vertellen dat ik inknikte aan de rechterkant en mijn heup dus omhoog kwam en mijn schouder naar beneden ging aan die kant. Dat wist ik natuurlijk al, maar Arton was de eerste die mij vertelde WAAROM dat zo was. Hij legde mij uit dat de spieren aan mijn rechterkant veel korter waren dan die aan mijn linkerkant. Op het paard betekende dat dat ik teveel gewicht op mijn linkerzitbeenknobbel legde waardoor Rohan zijn linkerspieren niet kon verlengen en dus niet de juiste buiging aan kon nemen. Arton heeft mij geholpen met oefeningen die mij niet alleen rechter maakten maar waar mijn lichaam ook veel losser van werd. In de tweede sessie heeft hij mijn schouderprobleem opgelost in minder dan 3 minuten, wat vast een nieuw record is. De sessies met Arton helpen mij niet alleen te begrijpen hoe mijn lichaam werkt en dat ik zelf de sleutel heb tot een pijnvrij en flexibel leven. maar zij maken me ook een betere ruiter en leren mij het belang van core stability. De eerste keer dat ik weer op Rohan stapte stopte hij en draaide zijn hoofd naar mij. We hebben allebei moeten wennen aan onze nieuwe balans, maar toe wij deze eenmaal gevonden hadden maakte het een wereld van verschil.  Dank je Arton voor je expertise, toewijding en het verschil dat je gemaakt hebt. http://floatsting.com/