Delen via sociale media

 

 

 

               Coaching met paarden

 

 De kracht van de paarden is al lange tijd een belangrijke pijler in mijn leven, als coach, instructeur en leerkracht begeleid ik mensen en paarden. Zo ben ik getuige van de bijzondere band die ontstaat tijdens een wandeling op de weg van mens en paard tijdens het coachen met paarden.

Op mijn eigen locatie net onder de bosrand in Schoorl ontvang ik je samen met mijn kleine kudde vierbenige medecoaches.

 

 

Ook is er een mogelijkheid voor groepen of een combinatie tussen coaching, bodyawareness en mindfulness.

Neem contact op voor verdere mogelijkheden of een persoonlijke wandeling

Ik ben aangesloten bij het Centrum voor Paardencoaching

www.centrumvoorpaardencoaching.nl

 

 

 

 

 

 

 

Inzichten van coachees:

 

Kristien: Ik heb gemerkt dat het niet zo belangrijk is wat anderen van mij denken en dat ik meer bij mezelf moet blijven.

 

Anette: Een inzicht voor mij was dat ik het probleem goed overzie, dat ik wel meer zelfvertrouwen mag tonen en daar meer in mezelf moet vertrouwen. Ik heb me na de sessie met mezelf bezig gehouden waarom ik toch twijfel aan mezelf. Ik leerde dat ik eerder mijn mening mag zeggen en niet in mijn schulp terug moet kruipen.

 

Yvonne: Het belangrijkste punt voor mij was dat ik over mijn eigen faalpunt heen stapte, het-lukt-toch-niet losliet en mijn spanning los kon laten en dat ook weerspiegeld zag in het paard. Ik kreeg het inzicht dat mijn eigen non-verbale communicati mij in de weg zit, dat ik toegankelijker ben zonder de MUUR om me heen. Na de sessie heb  ik dagen met het paard in mijn hoofd rondgelopen en ook het feit dat ik gezien werd, niet onvoorwaardelijk, want ik moest ook 'volgbaar' zijn voor het paard, maar egoloos. Deze combi had alleen een dier kunnen doen.

 

Marloes: Lonneke neemt de tijd voor een sessie. Ze zorgt er eerst voor dat je vertrouwd bent met de omgeving. Ze luistert goed naar wat je zegt en springt daarop in met vragen waar je wat dieper over na moet denken. Ze houdt je een soort van spiegel voor. Ik vond het ook wonderlijk hoe de reactie van de paarden was op bepaalde momenten. Een bijzondere ervaring.

 

Yvonne: De ruimte die ik kreeg om mijn grens aan te geven. Vooral de vrijheid om te gaan om te gaan met de vrijheid om te blijven. Onvoorwaardelijkheid ervaren van Bo en Lonneke. Ik baal ervan als ik genegeerd wordt, wijt dit (ook) aan de ander. Nu zie ik dat dit vooral aan mij ligt, slik!