Delen via sociale media

Wie ben ik?

 

Ik ben Lonneke van Veen geboren te Alkmaar in September 1983. Na de lagere school en de middelbare school heb ik 2 jaar in Dronten gestudeerd voor docent paardenhouderij. Door persoonlijke omstandigheden ben ik daar echter mee gestopt en ben ik op Inholland de Pabo gaan doen, tussendoor heb ik altijd in de horeca gewerkt. Maar ondanks dat ik het onderwijs geweldig vind, hebben het tekort aan banen en het kriebelende paardenvirus ervoor gezorgd dat ik een opleiding tot Holistisch Instructeur ben gaan doen. En daar ging een wereld voor mij open.

Ik was me al enige jaren aan het verdiepen in Parelli maar tijdens mijn opleiding ging ik aan de gang met de klassieke dressuur en het loswerk, grondwerk en de dubbele lange lijnen van Emiel Voest. Onder begeleiding van verschillende instructeurs  ben ik mij de afgelopen jaren gaan verdiepen in het trainen, lesgeven en opleiden van paarden en ruiters.

 

 Ook heb ik verschillende clinics gevolgd bij  Marijke de Jong, David de Wispelaere, Anja Beran, Ross Lewis en Anna Marciniak, Masterson Method

Meerdere keren per jaar heb ik les van Noora Ehnqvist en Kenneth van Sweevelt, waarbij ik mij verdiep in het werken met paarden en body awareness. Alles om mijn eigen visie en omgang met paarden te kunnen verbeteren en om andere mensen te kunnen begeleiden naar een fijne en goede samenwerking met hun paard.

 

 Daarnaast ben ik werkzaam als Paardencoach. Toen ik begon met het lesgeven bleek er voor mij een stuk te missen, werken met paarden ging mij goed af, maar die zelfde paarden bleken zo gevoelig voor de patronen en stemmingen van de mensen waar ze mee werkten dat ook daar de aandacht naar uit moest gaan. Om daar mee aan de slag te kunnen ben ik me gaan verdiepen in het coachen met paarden. Eerst heb ik een opleiding gevolgd aan de Keulseweg, Equine Assisted Coaching. Daarna heb ik de bijscholing bij het Centrum voor Paardencoaching gevolgd en ben ik een lid geworden van het team. Ook heb ik via het Centrum de opleiding tot Kindercoach gevolgd. Kijk hiervoor onder het kopje coachen.